Jag har störst förtroende för...

... den som gör minst skada under de närmsta åren.

Skolminister Jan Björklund (fp) och stadsminister Fredrik Reinfeldt (m) är de stadsråd som svenska folket har störst förtroende för visar en
undersökning. Detta har skolministern tolkat som att människor uppskattar den skolpolitik som regeringen för. Jag tror att sanningen är en helt annan.

Jag själv får skrämselhicka när jag hör talas om betyg i ordning och uppförande. Det finns massor av problem i skolorna som behöver en lösning, men är betyg rätt sätt? Även med lite distans (okej, mycket distans) till grundskolan och av de lärare jag träffade på där kan jag säga att majoriteten inte var mogna för det. Jag hade i och för sig bara en bra lärare, men han var riktigt bra. Han var så himla bra att han hade varit tvungen att sätta MVG på alla sina elever. Men allting är ju relativt... Det kan ju absolut vara eleverna och inte maktgalna lärare det är fel på.

Sanningen är att inget av stadsråden nådde upp till 3 på en 5-gradig skala, utan de hamnade alla mellan 2,2 och 2,9. Är det ett bra betyg? Det kanske Sven Otto Littorin kan svara på...

Jag tror att folk har svarat på frågan om vem de tror gör minst skada i regeringen.

Och eftersom ingen riktigt vet vad vår stadsminister Barba-Transparent står för så hoppas de att han inte gör så mycket skada heller.

Andra bloggar om: , ,

Mark Levengood är bäst

Mark Levengood sommarprat var extremt roligt. Han är smart, kvick och rolig. Kanske var inte allt han sade den absoluta sanningen, men spelar det någon roll? Man kunde i alla fall konstatera att Jonas Gardell är en lintott, att kristdemokraterna tycker att kvinnor är spadar och att den danska drottningen hade rätt. Finlandssvenska är vackert. Och snöhelvete är ett användbart ord.

Förutom att gapskratta åt Marks sommarprat var jag inne i stan en sväng. Står inne på Lindex när jag hör två tjejer i 15-års åldern stå och diskutera en bit bort:

- Jamen, de är ju inte kloka på det här djävla stället. Alla kläder är ju enorma, kolla här! STORLEK 44! Det finns ingen som har så stora kläder!

Jag försöker gömma min rumpa bland några extremt fula 70-tals inspirerade klänningar medans jag tyst mumlar en förbannelse. En hoppas-du-blir-smällfet-förbannelse.

Andra bloggar om:
, , ,

Avidentifierade jobbansökningar

Göteborgs stad har gjort ett försök med avidentifierade jobbansökningar, men i en utvärdering är cheferna som provat metoden negativa till den skriver DN. Framför allt vände sig rekryterarna emot att avidentifieringen är krånglig och ger en massa merarbete. Det känns ju inte direkt som ett oöverstigligt hinder att komma på en smidig lösning på det problemet...

Metoden kritiserades också för att rekryterarna ansåg att de avidentifierade ansökningarna innehöll för lite information. Därmed hamnade ansökningar, som annars hade sorterats bort, i högen för intervju och personerna kallades i onödan.

Den information som tagits bort ur ansökan var uppgifter om den sökandes ålder, kön, nationalitet, utbildningsort och språkkunskaper.

Med andra ord: Det framgick inte vem som var svensk medelålders man med examen från göteborgs handelshögskola och talar engelska och skoltyska.

Vad jobbigt för dem! Stackarna...

Andra bloggar om: , ,

Att skapa en snut

För några månader sedan började jag läsa en blogg som handlade om hur det var att läsa på polishögskolan. Problemet var att killen som skrev bloggen inte precis var über-smart och han hade dessutom börjat sin polisstudent-blogg innan han kommit in på polishögskolan...

Men det verkar som om urvalsprocessen fungerar:
"Polisstudenten - att skapa en snut".

Den som känner för att läsa någonting dylikt som är skrivet av någon som faktiskt går på polishögskolan kan gå in och läsa aspiranten istället. Mycket roligare faktiskt.



Andra bloggar om: , , ,

Jessica Almenäs

PUCKO!

Hört på sta'n - Prostitutionsdröm?

På 47:ans buss, en för övrigt aldrig sinande inspirationskälla:

En gammal dam börjar prata med en liten flicka i 4-års åldern:

Dam: Nejmen, vilken söt liten flicka. Vad kan en så'n här söt liten flicka heta då?
Flickan: Elsa.
Dam: Vilket fint namn. Vad ska du bli när du blir stor då?
Flickan: Jag ska bli hora.
...
Mamman: Men vad säger du?! Det ska du då inte! Det var det värsta jag har hört, var får du alla dumheter ifrån?
Flickan: Men varföööööööör? Du är ju det!
Mamman: Nej det är jag då verkligen inte. Nu är du tyst och uppför dig!
Flickan: Det säger pappa i alla fall!

Fotnot: Elsa är ett fingerat namn.


Flipper-EM

Det är flipper-EM på KTH i helgen... Jag älskar flipper! Och jurist eller inte, jag är GRYM på flipper.

Note to self: Anmäl dig till flipper-turneringar och ha tok-kul!

Dagens citat - Henrik Tikkanen

Dubbelmoral är bra, förlorar man den ena har man den andra kvar.

Sagt av Henrik Tikkanen som du kan läsa om
här, här och här. 

Och så var det partiledardebatt idag också... Vilket sammanträffande!

Det är inte kul att bli gammal

Nej, det kan man ju hålla med om... Men jag vet inte riktigt om jag tycker att alternativet är så himla lockande heller. Hur som helst, detta über-smarta uttalande levererades, som så ofta när det är fråga om sådana, av Kronprinsessan Victoria.

I intervjun som publiceras i dagens
Expressen avslöjar Kronprinsessan också att Pippi Långstrump är en personlig favorit bland Astrid Lindgrens barnboksfigurer.

"Varför? För att hon är så stark?
- Nja, inte riktigt. Snarare för att hon är den personen hon är. Hon gör lite som hon vill och tror gott om alla. Dessutom har hon alltid ett bra sätt att lösa situationer."

Med andra ord hon är ouppfostrad, naiv och bollar med Kling och Klang... Beundransvärt sätt att lösa situationer förresten, lite som barnboksvärldens västbank.

Men Kronprinsessan Victoria kommer med fler avslöjanden under intervjun när hon avslöjar vad hon alltid har önskat sig:

"- En apa. Jag har alltid velat ha en apa."

Lustigt. Jag har alltid velat ha fred på jorden. Och republik.

Andra bloggar om: , ,

Studentmoral

Karriär