Läkemedelspsykos

Jag tittade precis på nyheterna på TV4. Ett inslag handlade om en försöksperson som drabbades av en psykos och fick läggas in på psykiatrisk klinik. Mannen deltog i en studie av ett smärtstillande läkemedel men han blev så våldsam att han fick hämtas av polis.

Sedan fortsätter reportaget:
"Att så här allvarliga biverkningar inträffar när ett läkemedel kommit så långt som till att testas på människor är ovanligt. I England insjuknade nyligen sex försökspersoner akut och fick läggas in på sjukhus efter att ha deltagit i utprovningen av ett nytt läkemedel."

Ja, vi vet. Vi tittade på nyheterna då också men tack för påminnelsen...

"I Sverige har hittills ingen lika stor skandal inträffat /.../."

Eh, nähä. Sverige är bäst som vanligt. Det är ju faktiskt bättre att slänga ut skiten på marknaden utan att ha sådär jättekoll...

Nu vill jag ju inte påstå att det har funnits några skandaler men... Neurosedyn..? För att inte tala om de blödarsjuka , som Björn Fhärm gett ett ansikte, som blev HIV-smittade av sin medicin... Men det är ingen lika stor skandal, det är mycket värre i England.
NOT!

Kära Fylletanten!

Detta inlägg har varit publicerat en gång förut och kan nu göra sitt återinträde på bloggen... Alla platser, personer och händelser som beskrivs i sagan är fiktiva och eventuella likheter med verkligheten är naturligtvis ett rent sammanträffande...

Det var en gång en individ av manligt kön (inte man, inte karl, inte kille…) , vi kan kalla honom Bert K. Bert K ville som alla andra heterosexuella individer av manligt kön träffa en kvinna. Han letade länge, i flera år faktiskt, tills han en dag träffade Fylletanten. Han skaffade snabbt barn med Fylletanten, han var ju ingen Brad Pitt själv faktiskt, och han ville ju verkligen inte riskera att bli barnlös, ensam och ful. Ensam och ful räcker gott, tänkte Bert K och log förnöjt för sig själv. När det lilla flickebarnet sedan började närma sig den mycket aktningsvärda åldern av ett (1) år, träffade så, mot alla odds, Bert K en vacker kvinna. En kvinna som har ett eget liv, integritet, utbildning och utseende. Kunde det bli bättre? Nej, det kunde det såklart inte. Det här är ingen djävla saga så Bert K trodde såklart att han kunde få den vackra kvinnan att passa upp på honom och ta skit. Bert K blev varse att en Girlpower-kvinna sätter man sig inte på. Så Bert K flyttade tillbaka till fylletanten. Den vackra kvinnan skrev ett brev till Fylletanten som hon (den vackra alltså) gick med på att publicera:

Kära fylletanten!
Det känns som om vi känner varandra så bra, jag har hört så mycket om dig… Jag har hört talas om att du luktar illa och kissar på golvet. Från grannarna har jag hört att de brukar dumpa dig utanför ytterdörren då din sambo inte öppnar för att du är för full. Det måste lukta soptipp hemma hos dig nu , din sambo säger att du aldrig städar. Jag har hört att din sambo inte tänder på dig. Han säger att han inte kan ligga med dig längre. Men vem behöver det hur som helst? Själv är bäste dräng, eller hur det nu var...
Kan du inte se till att bli nykterist och låta bli att komma hem dag som natt jättefull och ligga och kräla utanför dörren när du inte blir insläppt? Du har ringt, SMS: at, du har förnedrat dig själv och det är tydligt för alla att du inte har någon självrespekt. Din stackare… Jag önskar dig lycka till i framtiden!


Homo-adoptioner

Läste i DN att belgiska senaten i torsdags röstade igenom förslaget att tillåta homosexuella att adoptera barn. Det gläder mig. Det innebär nämligen att Europa har tagit ett steg närmare en europeisk standard i frågan. Bra. I Belgien har sedan 2003 homosexulla par rätt att gifta sig också. Det kanske vore något för Sverige?

Eller kanske inte... Då släpper dom väl lös Åke Green igen och han verkar ju ha rätt att säga vad som helst i religionens namn, jag får lite känslan av att han ogillar homosexuella trots att han bedyrar att det endast är handlingen han fördömer.  Är det förresten inte så att det man ogillar hos andra oftast är något man ogillar hos sig själv?

Knark

Knark
Fotot kommer från
Expressen och bilden åtföljs av texten:
Två svenska artister sågs köpa knark. De mycket framgångsrika männen köpte kokain av "en av stans mer välkända langare".
DISKUTERA: Blir du upprörd?

Nej.


Kandidat till Årets idiot 2006

Det är alltid lika spännande i december varje år. Då kan man se tillbaka på året som gått och försöka kora vem som har varit årets idiot. Det är ett digert material att gå igenom så det bästa är ju naturligtvis att försöka hålla efter så att inte högen växer och blir så stor att man inte hinner gå igenom allt... "It's a dirty job but somebody's got to do it" som dom säger "overthere".

Pär Luder ligger just nu i någon slags ledarposition, även om allt kan ändras mycket fort i den här branschen. Anledningen står att läsa i
Expressen. Hon har nämligen, för omväxlings skull, gjort bort sig igen. Pär Nöder alltså. Finansministern skulle tala inför riksdagen och skröt om de så kallade plusjobben. För att illustrera tog Fru Pnuder upp Reza Movahednia. Problemet var bara att Päl Nodel inte kunde uttala namnet och dessutom trodde Fru Nider att Reza Movahednia är en kvinna. Retorikexperten Per Falkman kritiserar (med rätta) Fru Pelle och  säger "Missar man på fakta är man helrökt och det är klart som sjutton att man måste kunna uttala namn på rätt sätt".
Men Fru Päl Nodel håller såklart inte med: "Jag tror att han är lika glad för det faktiskt, att han har fått jobb."
"Reza Movahednias högsta dröm är dock att få en fast tjänst - inte att tillhöra Nuders plusjobbare."-skriver Expressen.

Tro fan det!

Äntligen!

Ett litet utdrag ur dagens TV-tablå:
23:10  Säsongsavslutning: Sex inspectors

Det var väl inte en dag för tidigt! Jag tycker inte att TV4 skall känna någon som helst press att köpa in kommande säsonger heller och behovet av att se en svensk version är: Noll!

Grattis Skatteverket!

I senaste numret av Campus Jurist som ges ut av campus.se har tidningen gjort ett djupdyk och kollat vad som är okej att göra på jobbet. Är det okej att "Ta med en toarulle hem... och det som blev kvar av bag-in-box-vinet på firmafesten"?

Skatteverket svarade:
"Nej, det är inte okej. Men den typen av händelser dyker inte upp hos oss."

Så det är bara till att gratulera skatteverket till valet av sådan ärlig personal. Det måste nämligen vara den enda arbetsplats i den storleksordningen som inte råkar ut för sådana "händelser". Vi andra kallar det stöld och förstår att bara för att något inte syns innebär det inte att det inte finns.

Kikki Danielsson...

..om sin nya sexiga stil. Alltså, inte för att vara taskig, men... Äh, det var inget!


Maria Wetterstrand är cool

Upptäckte just nya kommentarer under inlägget nedan om Högskoleprovet. "Ma" verkar ha mailat till Maria Wetterstrand och lagt fram en idé om medvetenhet på skolschemat... Min första tanke var att det hade varit coolare om Maria Wetterstrand själv hade kommenterat min blogg. Sen kom jag på att det är det ju inte.

Hon har tagit sig tid att svara på en enskilds idé om en än så liten skolreform. Det är stort. Maria Wetterstrand har såklart inte skrivit en novell, men visar ändå tydligt att hon förstått avsändaren. Vilket inte borde vara så svårt för henne, med tanke på hennes resultat på högskoleprovet menar jag (2,0)... Näääää, jag är inte alls avundsjuk på hennes resultat på högskoleprovet.

Maria Wetterstrand till president! Eller statsminister i alla fall...

Träd-kramare

Vissa artiklar man läser i tidningen får en att undra om det verkligen inte händer något viktigare i hela världen och det här var en sån artikel, nämligen den om Amanda som är dendrofilist som publicerades i Expressen.  Dendrofilist är tydligen någon som tänder (sexuellt) på träd. Finns det ord för allt..?

Hon har döpt sitt älsklingsträd till Träd, mycket originellt, undrar hur hon kom på det? Hur som helst så bestämde sig Amanda för att inte besöka Träd mer och hon skulle ta ner alla trädplanscher i sitt rum.

"Trädplanscherna runt hennes säng kan hon onanera till - på samma sätt som andra människor använder porrtidningar och porrfilmer.
- Det känns som att jag har en liten skog här i mitt rum. Mina föräldrar förstår ingenting, de tycker att det är trevligt att jag har ett så stort naturintresse."

Så nu vet ni det alla föräldrar, sluta med Mulle-skola och skogspromenader, det skapar bara sexuellt avvikande individer. Se särskilt upp om det kommer upp en trädplansch på väggen. Det gäller att tänka ett steg längre, att hela tiden ligga steget före. Har de en plansch på väggen som föreställer Zlatan t ex så kan det vara trädet i bakgrunden de egentligen vill ha! VARNING!

Dessutom undrar jag lite vad artikelförfattaren har för referensramar. Eftersom jag inte är en dendrofilist måste jag tillhöra de kategori som artikelförfattaren kallar för "andra människor". Så jag känner att jag måste berätta att jag inte använder varken porrtidningar eller porrfilmer, jag tycker att det är kvinnoförnedrande skit och jag blir inte ett dugg upphetsad av att titta på ett psykiskt vrak som har sex för pengar. Men tillbaka till Amanda:

En tid var Amanda medlem i ett wicca-sällskap, en samling naturfokuserade häxor.

"- Då kunde jag vara offentlig med det. Det var inget underligt att vilja krama ett träd, det är vanligt att wiccas gör det.
Men det fanns personer i sällskapet som Amanda uppfattade som konstiga, bland annat för att de flörtade med satanismen."

Ja satanister är konstiga. Men det är dendrofilister också. Finns det ordet förresten i pluralis?

Saker jag utan att skämmas snott från sångtexter

Att jag gjort det beror enbart på att de är så himla bra att de på något sätt har förlorat sin status som sångtext och utvecklats till något som en smart/rolig/kaxig person en gång sade...

1. The future's so bright I gotta wear shades, 80-tals klassiker med Timbuk 3. Kaxigt!
2. Me duele la cara de ser tan guapo,
Hombres G. Fast jag brukar ju såklart säga guapa.. För den som inte är bevandrad i det spanska språket så kan jag berätta att det betyder ungefär: Jag är så snygg att det gör ont i ansiktet eg. "det gör ont i ansiktet för att jag är så snygg". Kaxigt och roligt!
3. Call Tyrone med Erykah Badu. Snåla och lata killar får smeknamnet Tyrone. Rakt av. Och vem f-n vill ha en Tyrone hemma? Hon sjunger om sin skithög till karl som alltid tar med sig 'polarna' hem. Hon är trött på att alltid betala för både karln och hans vänner och hälsar honom "you need to call Tyrone, but you can't use my phone." Hon är cool!
4. On my knees med 411. "I can't fall down on my knees, and apologize to you, 'cause that ain't my style". Coola damer! Inte min stil heller. Girlpower!

Och när man talar om coola damer så måste jag få citera Pinks kommentar i bråket mellan henne och Paris Hilton. Paris Hilton påstod nämligen att Pink bara använde henne till sin comeback:
- Stava det! Stava comeback!

Vaddå comeback? Var hon någonsin försvunnen?

Bröstförstoring ökar självmordsrisk...

...eller det påstår i alla fall Aftonbladet i sin telegram-rubrik. Ja, det låter ju troligt. För det kan väl aldrig vara så att det handlar om tjejer som från första början kanske skulle ha gått till en psykolog och inte en plastikkirurg? Eller är det kanske det Aftonbladet menar? Aftonbladet hade kanske bara lite svårt att sätta ord på sina känslor...

Och det blir aldrig rätt...

Nyheter från TT: Sedan fotbollslaget Nancy besegrat Nice och anklagats för att ha spelat alldeles för hårt fällde spelaren Pascal Berenguer kommentaren "Vi är inga slaktare". Detta skulle han inte ha sagt, för detta har upprört det franska slakteriförbundet och Berenguer har nu tvingats be om ursäkt för sitt uttalande.
Och jag frågar mig såklart vad som är tillåtet att säga...
Vi är inga bulldozers? Vem vill ha ett gäng ilskna byggkillar efter sig? Byggkillar ja, ilskna nej...
Vi är inga våldsamma människor? Vem vill ha en massa ilskna interner dömda för våldsbrott efter sig?
Vi är inga Hells Angels? Eh... ja, ni fattar va?

Poängen är att vad man än säger så retar det alltid någon, man kan inte be om ursäkt för allt. I en demokrati måste man ha rätt att uttrycka sig även med mer målande termer. Och oaktat vad det franska slakteriförbundet anser om det så finns det seriemördare som kallats slaktare (T ex slaktaren från Whitechapel...). Men det kanske är lite ballare än bråkiga fotbollsspelare..?

En dåre, två dåre...



1. Pastor Helge Fossmo, Bilden kommer från Nettavisen.
2. Pastor, nej jag menar partiledare Göran Hägglund, bilden kommer från Aftonbladet.
3. Pastor Åke Green, bilden kommer från SVT.
4. John "lasermannen" Ausonius, bilden kommer från Susning.nu.

Jag hävdar bestämt att man känner igen en dåre när man ser en, jag vet inte riktigt vad det är för särdrag som utmärker en komplett dåre men jag tror att det är något med blicken...

Jag var inne på Kristdemokraternas hemsida och kollade runt lite, framför allt därför att jag behövde inspiration till lite galenskaper att skriva om. Det var inte svårt att hitta på Kristdemokraternas site...

Kristdemokraterna tycker att vi ska ha en skola som ger eleverna kunskap. Det är ungefär så långt vi är ense. Sen börjar tokerierna:

"Det som de flesta av oss ser som goda normer, till exempel människolivets okränkbarhet, alla människors lika värde samt solidaritet med svaga och utsatta, har en djup förankring i den judisk-kristna etiken." Eh... Jaha..? Men den goda normen som gäller människolivets okränkbarhet, människors lika värde och solidaritet är inget som muslimer, hinduer och ateister har djupt förankrat eller? Har inte både Åke Green och Helge Fossmo en "kristen etik"?

Läser vidare om skolan:

"Skolans ansvar är att förankra denna värdegrund hos eleverna genom att omsätta de etiska principerna i praktisk handling. I detta ligger också arbetet mot mobbning och kränkande beteende. Det borde vara en självklarhet att alla elever ska kunna känna sig trygga och uppskattade men så är det inte idag. En nollvision mot mobbning, könsdiskriminering och rasism i skolan ska vara en självklarhet."

Nähä, GUUD så vackert sagt! Men det är okej att ägna sig åt bögknackeri i bästa Åke Green-anda då? Skriftligt omdöme om elevens uppträdande skall bifogas betyget, låter som en lysande idé, jag har alltid varit för mer godtycklighet i skolan...

Men Sverige är ett fritt land, åtminstone ett litet tag till verkar det som.... Åsikter kan man ju ha, jag skulle bara föredra om KD lät bli att framföra sina! Och det får jag tycka, Sverige är fantastiskt!

Homosexuell aktivitet

Nu har min absolut sista specialkurs dragit igång, kursen i Praktisk Europaprocess. Den är, så här några dagar in på kursen, det roligaste jag läst under alla år som jag har studerat. Kursen innebär att man i lag skall skriva en klagande och en svarandeinlaga till Europadomstolen. I juni åker vi iväg och tävlar i "Nordiska rättegångstävlingen om de mänskliga rättigheterna" som i år går av stapeln i Helsingfors. Men det är ingen glidarkurs, därav bristen på aktiv uppdatering av bloggen.

Den är verkligen intressant och det finns bra litteratur på området mänskliga rättigheter. Rättsfallen är också ömsom roliga, ömsom sorgliga.
Ett roligt rättsfall jag läste om i litteraturen idag, för att förklara betydelsen av legalitetsprincipen, handlade om en man i Österrike som blivit dömd för "homosexuell aktivitet". I österrikes lagstiftning innebar detta att man ägnat sig åt "onormal oanständighet". Klaganden, den homosexuelle mannen, hävdade att hans beteende endast med en mycket extensiv tolkning kunde sorteras in under den kategorin och därmed skulle hans rättigheter i enlighet med artikel 7 i Europakonventionen ha kränkts. Brottet han dömts för i Österrike var "reciprok masturbation"...
Alltså, jag är ledsen, men tänk er själva:
Jag står och pläderar inför domarna, och refererar till det här rättsfallet för att underbygga något jag sagt. En domare avbryter och ber att jag ska berätta vad rättsfallet handlar om...
- Det var en homosexuell man i Österrike som dömts för reciprok  masturbation, som hävdade att hans beteende inte föll in under den österrikiska strafflagstiftningen...

Jag tror faktiskt inte att jag skulle klara det... Innebär det att jag kommer att bli helt värdelös som processare? Nä, det tror inte jag, även solen har sina fläckar. 

Onsdagen den 5 april 2006

Guuud så otroligt jättetrist! Jag håller på att tentapluggar till en tenta som jag har släpande, nämligen rättshistoria. Anledningen till att jag inte tentade av den när jag borde ha gjort det, dvs för ett år sedan, är att det var otroligt jättetrist då också. Det har inte blivit roligare... Alldeles för abstrakt och flummigt för min smak.
Descartes var tydligen en smart man:

"Men nu fann jag genast, att jag, medan jag förkastade allt övrigt såsom falskt, alls inte kunde tvivla på, att jag under tiden var, och jag insåg att sanningen i denna sats: 'jag tänker, alltså är jag till' var så säker och klar, att ingen skeptiker skulle kunna tänka ut någon invändning, som vore i stånd att rubba den. Jag ansåg därför, att jag utan betänkande kunde anta denna sats som grundprincip för den filosofi jag sökte. /.../ Därav insåg jag nu, att jag var en substans vars hela väsen eller natur endast består i att tänka, och som för sin existens inte har behov av något rum, inte heller är beroende av något materiellt eller kroppsligt. Sålunda är detta Jag, d.v.s. själen, genom vilken jag är, det jag är, helt och hållet skild från kroppen och till och med lättare att lära känna än kroppen; och även om den senare icke alls vore, skulle själen icke upphöra att vara det, som den är."

Nu är min fråga: Hur f-n har han tänkt att han, som inte är beroende av något materiellt eller kroppsligt, ska kunna tänka utan hjärna? VA? VA?!