Jag är rasist

Tänk, hela mitt liv har jag varit rasist, och jag har inte ens vetat om det. Men nu vet jag, och det är ju bra.

Jag och mina spansktalande vänner kommer ut från en bar. Utanför baren händer följande:
Svart man: Vill ni ha svarttaxi?
Vän # 1: VA?
Jag: Pregunta si queremos un taxi negro. (Han frågar om vi vill ha en svarttaxi)
Svart man: Djävla rasist. Du måste respektera, du kan inte säga neger.
Jag: VA?
Svart man: Du sa negertaxi!
Jag: Eh, nej... alltså "negro" betyder svart på spanska, det är faktiskt inte så himla mycket jag kan göra åt saken. "Taxi negro" betyder svarttaxi inte negertaxi... Är du knäpp eller?
Svart man: ... du kan inte säga neger.


Man ska va´glad för det lilla...

Tror att årets skönaste kommentar just fälldes i postkodmiljonären:
- Nämen, 500 000. Och jag som blir glad om jag vinner en panna!

Sedan vill jag bara nämna att mina inlägg under helgen har egentligen ingenting att göra med min egentliga sysselsättning. Jag tittar inte på TV och jag hör inte direkt vad folk pratar om. Jag studerar hela tiden. Faktiskt. Nästan. Eller lite i alla fall.

Det som står på agendan nu är domare Davidssons rättigheter som stenhårt skall försvaras mot den onda staten i Nordiska unionen i den Nordiska rättegångstävlingen om de mänskliga rättigheterna. Denna tävling i europaprocess hette tidigare tävlingen om det Sporrong Lönnrothska priset och går i år av stapeln i Helsingfors.

Och så skriver jag ju naturligtvis på mitt examensarbete...

Hört på sta'n - Bebisgömma?

Pojke 6 år: Men mamma, när ska du plocka ut den där bebisen egentligen? Alla andra mammor i klassen har plockat ut sina.

Fråga Katerina

I Expressen idag kunde man läsa denna fantastiska spalt:

Fråga Katerina
Homosexuell - hur vet man?


Ehh, hur kan man undvika att veta?
Och varför är det aldrig någon som frågar:
Heterosexuell - hur vet man?

Pläderingsskor

Pläderingsskor

Pläderingsskor i svart skinn

På förekommen anledning publiceras här ett foto på mina nya pläderingsskor. Eftersom det tydligen är jätteirriterande... Och så är det tydligen bara puckon som bryr sig om vad de har på sig.


Hyvvä Lordi!

Okej, jag kan inte ett ord finska men det låter bra tycker jag. Det betyder grattis Lordi. För vad annars kan man säga..? Att Finland vinner Eurovisionschlagerfestivalen är ingenting annat än en sensation... Jag menar vem har glömt monsterhiten "yamma, yamma, yamma" från 90-talet? Hrm.

Pekka Heino är inte den trevligaste kommentator jag stött på. När Nederländerna tog för lång tid på sig säger han: - Kom igen nu, Pellejöns!
Inte heller Maria Menunofs runda i "the green room" föll Pekka i smaken: - Ni får ursäkta om vi struntar i det där green room snacket, jag kan passa på att berätta...

Är inte han finländare förresten? Jag tycker att hans namn har finsk klang... Borde inte han vara glad? Sur-Pekka!

Suck!

Helt apropå Maria Menunof, hon var väl inte heller direkt den roligaste kvinna jag sett, eller hört. När Polen lämnade sina röster: - We give 12 points toooo.... Poland! Just kidding!
Sur-Maria högg direkt och informerade om att det inte är tillåtet. Nähäääää..?!

Vad man däremot kan konstatera är att tävlingen totalt har mist sin charm. Engelska är det stora sångspråket. Visst, man förstår texten, men ärligt talat... Är det verkligen positivt? Nä, det var bättre förr:
La Suède, 12 points.
Kul, jag har blivit gammal. Jag sitter hemma en lördagkväll och tycker att det var bättre förr. Vilket innebär att det faktiskt var bättre förr. Bittert!

Pekkas analys av resultatet var också intressant. Han hade en teori om att Litauen fick så höga poäng för att folk som röstade ville skämta till det lite och driva med tävlingen.
Det var mycket märkligt, skämt-rösterna trodde jag Sverige fick. För ingen kan väl rösta på Carola och mena allvar..?

Lika som bär


53984-7    53984-6
Bilden på Jimmie Åkerlund (sd) är från 
aftonbladet.se och bilden på Göran Hägglund (kd) också. Men vem är vem?              


Det är lögn att det finns diskriminering på Stureplan

Fadde har gjort gemensam sak med Jan Emanuel Johansson och påstår på DN debatt att fula, tjocka och fattiga diskrimineras på Stureplan. Det vet jag av egen erfarenhet att det är lögn. Linda Rosing släpptes ju in. Fast det är klart, hon är ju inte tjock...

Från sexuellt utnyttjande till grov våldtäkt

Diskussion om tumbamålet:

- Ja, kvinnan hävdar att hon blivit sexuellt utnyttjad av männen. Hon var så full att hon inte minns. Männen hävdar i sin tur att hon var med på det och att det var hon som tog initiativet. Det fattar ju vem som helst att en kvinna inte vill ha sex med så många män samtidigt.
- Varför då? Det är väl inte säkert! Jag menar om jag var så att jag ville ha sex med sju män på en kväll så skulle jag ju inte direkt skryta om det. Det berättar man väl inte?
- Nej men jag tror inte att det finns en sådan kvinna. Känner du någon?
- Nej, men jag skulle aldrig berätta om jag hade sådana preferenser.
- Hur som helst så tror inte jag att hon ville ha sex med så många. Jag tror att hon ville ha sex med tre och sedan spårade det ur... Ja, först var det tre och sedan ringde de till sina kompisar eller kusiner eller vad det var.
- Vaddå kusiner?! Var dom utlänningar eller?
- Jaa...
-VA?! Men fy fan vad äckligt!!! Gud vad hemskt att bli våldtagen av utlänningar!
- Ehh... Just i det här fallet rörde det sig om sexuellt utnyttjande... Jag skulle nog tycka att det vore precis lika vidrigt att bli våldtagen av en svensk, jag vill inte bli våldtagen alls.

Sammanfattning: Om en svensk begår ett brott är det inte lika hemskt som om en utlänning gör det. Begås en våldtäkt av en utlänning så är den per automatik grov. Bara så att ni vet, jag vill ju gärna bidra till förutsebarheten i det svenska rättsväsendet.

Hört på sta'n - Gollum

- Jag känner ett par som har en unge som ser ut som Gollum.
- Nähä..?
- Jo, ungen ser helt obehaglig ut, inte så där mjuk mysig barnhud utan helt fnasig, typ.
- Bläää.
- Och grå, typ.
- Guvaäcklit!
- Ja, och så har han tre hårstrån i klunga. Alla säger att ungen är charmig, men det kan då inte jag se. Du ska se föräldrarna. Men jag är inte förvånad. Jag tycker faktiskt att man har ett ansvar som förälder. Om man ser ut som Gollums föräldrar så tycker jag att man ska tänka sig för innan man skaffar barn!

Du får jobbet, Guy!

I alla fall om jag får bestämma. Den kongolesiske studenten Guy Goma skulle på anställningsintervju för ett IT-jobb på BBC, blir förväxlad med en expert på ett aktuellt rättsfall, blir intervjuad i direktsändning OCH svarar på frågorna.

Jag tycker Guy verkar vara en trevlig kille, avslappnad och han finner sig snabbt. Han verkar dessutom öppen för nya idéer och svarar snällt på de frågor som ställs. Kanske man kunde önska att han var mer ifrågasättande, men man måste tänka på att han söker ett IT-jobb, inte ett jobb som reporter.

Bara glädjen att få tråka honom på rasterna och personalfesterna resten av hans liv måste tala starkt för en anställning!

- Hur mycket är klockan?
- Jag vet inte. Men fråga Guy, han vet allt.

Hehe, jag skulle inte kunna låta bli att anställa.

dn.se finns en länk där man kan titta på inslaget. Gör det!

Stoppförbud

Igår var jag på söder med en av mina få vänner som faktiskt har både bil och körkort. Alla som någon gång har gett sig på att parkera i Stockholms innerstad vet att dom enda sätten att få parkering är:
1. att ha riktig bondtur, eller
2. att parkera fel.

Vi valde det senare alternativet. Min kompis känner sig lite nere just nu och orkade inte leta, så vi parkerade så nära en stoppförbudsskylt man kunde komma utan att köra över den. Vi hann ca 100 meter bort innan dom kom, P-lisorna. Det skrek i däcken när dom fick syn på min kompis bil, men vi gick i alla fall. Eftersom det till och med var stoppförbud kändes det inte som någon idé att gå tillbaka heller.

När vi sedan är klara med vårt och kommer tillbaka till bilen sitter det en lapp på vindrutan. Lappen var från de snälla Lapp-lisorna som informerade om den nya skyltningen och att det nu var stoppförbud där vi stod. Inga böter!

Det roliga stod att läsa lite längre ned. Det stod att de skulle uppskatta om vi, nästa gång vi parkerade under stoppförbudsskylten, kunde lämna lappen synlig i vindrutan så att de kunde se att vi redan fått informationen.

De måste skämta... OM vi nu skulle parkera där igen är väl inte risken så himla stor att man lämnar lappen där, eller? Och det var ju inte direkt så att skylten inte syntes...
Hej Lapp-lisorna!
Vi fick er lapp. Men vi skiter i både den och stoppförbudet. Det är så himla svårt att hitta parkering och eftersom vi inte fick några böter sist vi stod här...
Men vi lämnar lappen så ni inte behöver slösa på papper.
Med vänliga hälsningar/A & E

Jag tror inte det.

Hämnden är ljuv

Dagens absolut roligaste nyhet måste vara den om tysken som försöker adoptera 1000 barn! Bakgrunden till att Jürgen blivit så barnkär står att finna i att han blivit dömd för bedrägeri. Jürgen hävdar sin oskuld och är, för att uttrycka det milt, lite putt på den tyska staten. En lucka i lagen gör att tyska män kan ta på sig ett faderskap frivilligt, bara mamman går med på det och ingen annan anmäler sig som far. Jürgen måste ha dragit sig till minnes en massa saker i finkan, för han har redan tagit på sig faderskapet för 300 barn. Eftersom Jürgens pension inte kan utmätas av kronofogden måste den tyska staten stå för bidragsförskottet till mammorna.

Det roliga i detta är att människor faktiskt blir hjälpta av Jürgens hämnd. Barnen han säger sig vara far till kommer alla från fattiga familjer och bidragsförskottet kan för dem vara en möjlighet till en utbildning och ett drägligt liv.

Heja Jürgen Hass! Skrattar bäst som skrattar sist!


Damfotboll

Att Sara Johansson är en stjärna, det har alla förstått. Hon har ju gjort alla mål för Hammarby i damallsvenskan så här långt.
damfotboll.com kan man läsa:

"Sara Johansson har gjort Hammarbys samtliga mål i Damallsvenskan. Inga har gjort mål för Linköping. Nej, inte hon..."

Så nu undrar jag naturligtvis: - Vem fan är Inga?!

Skalle-Per & Lille Skutt

Det var en gång en man som hette Skalle-Per. Skalle-Per ljuger och bidragsfuskar, något som jag tycker är väldigt oattraktivt. Skalle-Per bor i förorten och där lär han få stanna.

Skalle-Per spelar fotboll i Korpen, jag är Zlatan. Jag har visat Skalle-Per hur man spelar fotboll och varit snäll mot honom och accepterat honom för den han är. Men Skalle-Per har bestämt sig för att han hatar alla människor och att det därför är bättre att spela korp-fotboll i förorten. Och inte nog med det, den lilla lögnaren hejar på Milan.

Det var en gång en man som hette Lille Skutt. Lille Skutt ljuger och bidragsfuskar, något som jag tycker är väldigt oattraktivt. Lille Skutt bor i förorten och där lär han få stanna.

Lille Skutt kan inte ens spela fotboll, så han brukar leka att han är en parasit istället, det är hans favoritlek faktiskt. Prinsessan däremot spelar fotboll som självaste Sara Johansson. Hon låtsades att Lille Skutt var en fotboll och sparkade ut honom.


Snipp Snapp Snut, så var sagan slut!


Vargamördaren

Stig Engdahl har dömts till 6 månaders fängelse för grovt jaktbrott och det talas om att denna man har "folkets stöd"... Expressen körde en massiv skriv-på-för-Stig-kampanj och de lyckades i alla fall inte få ihop mer än 25 000 underskrifter. Hur många läsare har Expressen dagligen? Enligt några gamla siffror omkring 1,2 miljoner... Och då pratar vi ändå bara om papperskopian!

I sammanhanget är 25 000 underskrifter ingenting. Jag misstänker att det är fler än jag som är "folk" men som har valt att inte ge Stig Engdahl sitt stöd. Han motiverar sitt skjutande med att han trodde att vargen skulle attackera hans får. Det är INTE okej att bryta mot lagen. Jag frågar mig dessutom varför han satte upp elstängsel efter han skjutit ihjäl vargen och inte innan..? Vargen är ett rovdjur och det är inte upp till Stig Engdahl att bestämma om det rovdjuret ska få finnas kvar eller inte, även om han själv önskar att det vore så. Stig Engdahl har dessutom mage att stå och säga att han skulle göra samma sak igen.

Det är samma sak som att säga "jag skiter i er demokrati och jag tänker bara acceptera de lagar som passar mig".  Jag tycker inte att han är mogen att ha en fotboja...

Nä du Stig, gå i fängelse. Gå direkt i fängelse utan att passera GÅ!

Superbakterie

I Aftonbladet kan man läsa om en ny form av smittsam motståndskraft. Coolt! Smittsam motståndskraft... Då kanske man aldrig mer blir sjuk!

Kriminalmytologi

Detta finns publicerat lite här och var på nätet och om det är någon som vet vem som är den talangfulla/-e författaren är den personen välkommen att höra av sig. Anledningen till att jag skriver om det här också är att det är så himla bra.

OBS! Har du extremt låg intelligenskvot eller om du har mycket svårt att förstå ironi bör du läsa en annan blogg.

Kriminalmytologi:

Det var alltså en kompis till mig som blev utsatt för väpnat rån. Eller, ja, kompis vet jag nu inte, men bekant. En bekant - det är ju inte vem som helst som blir utsatt för sånt ju.

Hur som helst, han var på väg hem från krogen en kväll när en maskerad kvinna kom ifatt honom bakifrån, tryckte en pistol i ryggen på honom och sa:

- Pengarna eller livet. Så han gav henne sin plånbok då. Hon blev fast sen och det blev rättegång och grejer. Ja, alltså, det är ju säkert inget fel på honom, egentligen, men, jag menar, det är ju faktiskt ett par små saker man undrar över, faktiskt.

Jag menar, för det första: Vad i all sin dar gjorde han ute vid den tiden på natten! Alltså, halv ett på natten, mitt i centrala Stockholm! Jag menar, lite får han ju faktiskt skylla sig själv också, va.

För det andra måste man ju säga att han var minst sagt
utmanande klädd, alltså. Kritstrecksrandig kostym och slips och blanka skor, jag menar, vem som helst kunde ju se att han hade en plånbok, man behöver nu faktiskt inte gå runt och skylta med det på det där sättet! Men så gick det ju som det gick också, ju.

Och för det tredje: Varför gjorde han inget motstånd?
Va?

Okay, pistol i ryggen säger ni, men det visade sig senare att det bara var en vattenpistol! Hon hade inte alls haft för avsikt att skjuta honom eller någonting, men han lämnar villigt ifrån sig plånboken, sådär bara, utan vidare!

Allt detta visar faktiskt mer än tydligt att han egentligen ville det själv. Och det är ju inte så konstigt - alla människor har ju ett naturligt behov av att ge. Och speciellt män, jag menar, så har det ju varit ända från stenåldern att mannen har ett naturligt behov av att försörja en kvinna.

Dessutom framkom det vid rättegången en hel rad förmildrande omständigheter som gjorde att straffet sänktes:

För det första hade kvinnans försvarsadvokat kallat in några av hans kompisar som skulle vittna om hans karaktär. Han hade nämligen under kvällen vid flera tillfällen setts bjuda sina vänner på drinkar. Fullständigt strödde pengar omkring sig, gjorde han. Och det säger ju en hel del om hans karaktär, jag menar, han är sån, helt enkelt.

För det andra så hade hon ju varit på samma krog då, och sett honom bjuda runt sig sådär. Och sen så gjorde han ju som sagt inget motstånd sen heller. Alltså, hur i all världen skulle hon plötsligt kunna förstå att han som verkat så positiv hela kvällen sedan plötsligt inte ville?

Ja, och sedan tog det hela ju inte så lång tid heller, han hann ju egentligen inte lida särskilt mycket.

Försvarsadvokaten hade också kallat in en psykologisk expert som kunde vittna om en av de grundläggande biologiska skillnaderna mellan kvinnor och män:

Det är nämligen så att kvinnor helt enkelt behöver mer pengar än män - de har större pengadrift, som det heter på fackspråk. Jag menar, kvinnor ska ha till smink, mensskydd och behå, så är det bara, helt enkelt.

Jaja. Så det slutade med att hon frikändes, såklart.
Lyckligtvis, får man ju säga. Jag menar, någon rättvisa måste det ju ändå finnas här i världen.



Väldigt vacker berättelse...
Personligen tror jag i och för sig att hon var utlänning... Jag menar, det vet väl varenda människa att dom är värst! När dom inte står hemma vid spisen såklart! En svenska var det i alla fall inte, det är jag säker på. Okej, det kanske händer att såna här brott begås av svenskor också, men det är verkligen inte lika vanligt. Jag tror att det beror på de kulturella skillnaderna, de har det liksom i blodet på något vis. Dom är liksom inte lika smarta som vi heller, det ser man ju. Kolla bara hur svårt dom har att få jobb. Fast dom vill väl i alla fall helst gå hemma och föda en massa barn och städa och diska och så. Och det är klart att det blir på det här viset när dom blir slagna hemma. Men som sagt, det är ju deras kultur... Men jag tycker faktiskt att man ska ta seden dit man kommer och lära sig svenska och så. Kanske om dom skaffade sig en utbildning så att dom kunde få något annat än städjobb..?