Jag visste väl det!

Nu är det bekräftat, det jag alltid innerst inne har vetat om. Glass är bra för mig. I Expressen publicerades idag en artikel där det konstateras att amerikanska forskare har kommit fram till att kvinnor som vill bli gravida bör ha glass, ost och standardmjölk hemma i kylskåpet. Mjölkprodukter med hög fetthalt ökar nämligen fertiliteten medan produkter med låg fetthalt leder till minskad fertilitet. Vi pratar alltså gräddglass... Jag blir såklart glad, jag har inga barn och känner överhuvudtaget ingen som jag skulle vilja skaffa barn med. Så lite ökad gräddglass-fertilitet kanske inte sitter helt fel...

Dr José Chavarro försöker förta det glädjerus som direkt infann sig när jag fick höra talas om denna fantastiska nyhet genom att påstå att man inte bör häva i sig mängder av glass utan en portion är tillräckligt. HA! Better safe than sorry, Dr José Chavarro är säkert jätteduktig men man kan inte ha rätt jämt. Jag tänker äta två portioner om dagen för att vara på den säkra sidan.

Och bara så att vi är överens, en portion är en halvliter va?

Andra bloggar om: , ,

Pokerfejs

I Expressen idag kunde man läsa att Magnus Hansson, som bluffade till sig 86 000 kr i TV4:s Pokerfejs, har tidigare erfarenhet av att bluffa. Magnus Hansson åkte nämligen fast sedan han lurat svenska fotbollsstjärnor på tusentals kronor och dömdes för detta till ett års fängelse för bedrägeri.

Jaha. Gud vad spännande då. Jag fattar inte vad som är problemet, det är väl den mest meriterade som skall få jobbet?

Andra bloggar om:

Ett litet tips till Sverigedemokraterna!

Jag läste på Sverigedemokraternas hemsida att de söker nya lokaler i stockholmsområdet. Och det var ju inte lite krav de har heller:

- Innanför tullarna alternativt närförort med goda kommunikationer.
- Minst omkring 70 m2.
- Momsfri hyra. (Då partiets verksamhet är momsbefriad går det inte för partiet att hyra en momsregistrerad kontorslokal.)

Sverigedemokraterna får väl börja som alla andra nyanlända. Man börjar i ytterförort och arbetar sig in mot stan. Är man inte villig eller har man inte möjligheten att betala, tar den här proceduren många år.

Både Svenska bostäder och Stockholmshem har kontor lediga i Rågsved, Svenska bostäder kan dessutom stoltsera med kontor i den vackra förorten Bredäng.

Om jag vore ni skulle jag välja Svenska bostäder, de har ju så vackert namn.

Andra bloggar om:

Goda nyheter, Sören!

Jag känner mig fortfarande bekymrad över Sören som funderar mycket över sin sons sexualitet men verkar tänka mindre på de känslor som rör sig där inne.

Men jag har hittat lösningen på ditt problem, Sören. KlubbFH, som på hemsidan presenterar sig så här:

"Sveriges dejting och vänskaps-sajt främst för funktionshindrade människor. Här får du en unik och spännande chans att hitta kärleken, eller varför inte nya vänner. Oavsett handikapp så väntar alltid nya kontakter bakom hörnet. Men självklart välkomnar vi alla!


Här kan du flirta, skicka en vacker grafisk ros till någon du tycker om, eller varför inte bara vara ute och spana in alla trevliga människor. Du kan skapa din egen profil med presentation, gästbok, bilder, noveller och mycket annat.


Såklart kan du även bläddra bland andra medlemmar, titta på bilder, skriva meddelanden och umgås. Vi har försökt anpassa sajten så att den blir så tydlig och lättanvänd som möjligt.
Varmt välkomna!"

Låter inte det trevligare än att tvinga din son till en prostituerad i Köpenhamn? Men det är klart, det kräver nog mer engagemang från din sida än bara en helg och en tusenlapp... Fast du behöver ju å andra sidan inte medverka till att en kvinna tvingas sälja sin kropp eller till att kränka din sons rätt till ett privatliv. Bra va?

Detta inlägg är pingat på Intressant.se

Andra bloggar om: , , ,

Yttrandefrihet i Egypten

Den av Sverige utnämnda demokratin Egypten har gjort det igen. Kränkt mänskliga rättigheter alltså. Den här gången är det en 22-årig jur.stud., Abdelkareem Nabil, som har blivit dömd till fyra års fängelse.

Anledning: Hans
blogginlägg ansågs förolämpa både islam och egyptens president Hosni Mubarak.

Första gången han arresterades var 2005 av den egyptiska säkerhetspolisen eftersom han publicerat anti-religiösa inlägg på sin blogg. 2006 sparkades han ut från universitetet eftersom han hade kritiserat professorer på universitetet. Han hade dessutom fräckheten att skriva om kvinnors rättigheter... I slutet av 2006 var det dags igen och han arresterades för sina blogginlägg.

Kareem åtalades för att ha smädat presidenten, för att ha spritt rykten för att störa den allmänna ordningen, uppvigling till att störta regimen, uppvigling till islam-hat och för att ha skadat egyptens rykte.

Om inte Carl Bildt har alltför många ekonomiska intressen i Egypten kanske Barba-Transparent kan fördöma egyptens agerande. Kanske.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , , , , ,

Carl Bildt säljer sig

I Expressen publicerades idag artikeln En utrikesminister till salu.

Där beskrivs hur Carl Bildt lobbade åt turkiska generaler och förteg de stora hoten mot turkisk stabilitet, nämligen de hot som till stor del kom från samma generaler. Carl Bildt lobbade också åt den amerikanska krigsindustrin och propagerade  för ett potentiellt lukrativt Irakkrig. Bildts egna intressen består i det första fallet av 1,8 miljoner i fonder med nära anknytning till den turkiska militären, i det andra av 11,5 miljoner i optioner i Legg Mason, storägare i amerikansk vapenindustri. 

Bildt verkar tycka att han står över oss vanliga dödliga. Det är han som bestämmer vad som är relevant, det är han som bestämmer vad väljarna ska få veta om hans affärer. Att man kan misstänka att han handlar efter sina egna intressen snarare än nationens struntar han fullständigt i. He is the man! En av Carl Bildts förebilder är förre amerikanske utrikesministern Henry Kissinger. Det gör att man kan förstå honom lite bättre.

Eftersom Carl Bildt hela tiden sneglar åt väst så är det naturligtvis en skandal av amerikanska mått han försöker åstadkomma. Han försöker bräcka Watergate-affären.

Fredrik Reinfeldt har anklagats för att vara för tyst och kallas numera för "Tysta Fredrik". Kanske är livet i Carl Bildts skugga alltför svårt, men Reinfeldt måste ta sig samman och lära sig att ta plats.

Det var inte helt utan anledning han av Thomas Petersson kallades Barba-Transparent.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , , , , ,

I väntans tider

Jag går i väntans tider. Och även om magen är lite rund så är det inte så att jag är gravid. Jag väntar på ett mail från min handledare... Helst innehållande raderna grattis till din examen. Det känns lite underligt och man har lite universitets-separationsångest, men värst är att jag känner mig rastlös. Jag är van att ha massor av saker hängandes över mig, saker som måste göras och läsas, tentor som ska pluggas till... För att inte tala om hur mycket arbete jag har lagt ned på examensarbetet.

Och nu sitter jag alltså här och väntar. Jag har inget att göra. Jag har sökt alla jobb jag kan söka (och några till), jag har städat, monterat spotlights i hyllan ovanför sängen, jag har bytt gardiner och tvättat mattor...


Andra bloggar om:
,

Störigast i Stockholm?

Idag publicerade Aftonbladet en artikel om vad som är "störigast" i Stockholm. Framför allt verkar det vara SL: s service, eller snarare brist på service, som folk retar sig på. I slutet av artikeln fanns det möjlighet att rösta på vad som är "störigast" i stockholm genom att gradera olika företeelser från ett minus till fem plus utifrån hur störiga de är.

En av företeelserna var "Kvinnor som ockuperar två säten på bussar och tunnelbana med sina väskor och kassar"...
Kvinnor? Så det är mindre irriterande om män gör samma sak? För att..? De andra alternativen som inkluderade mänskligt handlande var formulerade med "de", "folk" eller "alla".

Men det är ju inte säkert att det har någon betydelse. En sak som är störig i Stockholm är nämligen punkt.se, Aftonbladets gratistidning. De anställda verkar vara totalt inkapabla till att skriva en enda korrekt mening, och det som publiceras verkar inte vara så genomtänkt alla gånger.

Andra bloggar om: , , ,

Sugen på en "skönhetsoperation"?

Vad är det här? A Non smoking generations nya avskräckningskampanj, eller? De brukar ju faktiskt ha väldigt bra och innovativa kampanjer. Welcome to Marlboro Country 1994 var t ex extremt bra... Jag tänkte att det här kunde vara en annan vinkel, ungefär "Det här är vad som händer om du inte dör". Inte för att jag anklagar någon av de här kvinnorna för att vara rökare, det vet jag nämligen ingenting om...



Fotografierna kommer från Expressen Fredag.


Du är inte klok, Sören!

Än en gång kan man inte göra annat än gapa över folks dumhet. Barnboksförfattaren (!) Sören Olsson undrar om det är okej att köpa sexuella tjänster till funktionshindrade ungdomar. Bakgrunden är att hans tonårsson som har Downs syndrom och hjärtfel har sagt att han vill vara med en naken tjej, som på film. Jag undrar i mitt stilla sinne vad i helvete de tittade på, låter ju inte som Madicken direkt eftersom Sören Olsson började fundera på om han borde köpa sexuella tjänster till sin son.

Sören Olsson menar att han vill ha en debatt och ställer frågan:  – Om min son över allt annat önskar att en gång i sitt liv få vara naken med en tjej, hur långt ska jag då vara redo att gå?
Sören Olsson poängterar att han absolut inte förespråkar sexhandel, men att han vill peka på en problemställning som inte är enkel.

Sören, du kunde ha lurat mig hur lätt som helst. I mina öron låter det nämligen som om du förespråkar sexhandel. Lösningen på "problemet" är också mycket enkel:
INGEN människas sexbehov går före en annan människas värdighet och rättighet att inte behöva sälja sin kropp. Detta kan komma som en chock för Sören Olsson men det är faktiskt ingen mänsklig rättighet att nyttja prostituerade. Eller att titta på porrfilm. Eller att förnedra en annan människa för sitt eget nöjes skull.

Och vilka ska komma ifråga för att få nyttja prostituerade? Är det okej om man har Downs syndrom? Om man är utvecklingsstörd? CP-skada..? Eller räcker det med att bara vara lite sådär allmänt småful? Jag menar, det fattar väl vem som helst att Smeagol inte får till det riktigt lika lätt som Brad Pitt...

Men vi kanske ska ta och förverkliga den CP-skadade författaren Johan Nordansjös idé om statliga bordeller istället..?

Om alla i Sören Olssons familj är lika oskarpa i huvudet kan ju i alla fall hans syster, hans fru, hans mamma och hans dotter få jobb.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

Dödsstraff kanske inte vore så dumt i alla fall...

Jag är strängt emot dödsstraff. Det strider mot en av de mest grundläggande principerna som finns, nämligen rätten till liv. Jag blev förvånad när folk intervjuades angående Saddam Husseins hängning och sa att de var emot dödsstraff men att det var bra just i det här fallet. Jag tyckte att det var konstigt att man kan vara för dödsstraff så länge det gagnar ens egna intressen, men emot det annars. Och sen var det ju den lilla detaljen att de hade så bråttom att ta död på honom att han inte ens hann dömas för alla sina brott...

Idag när jag läste 
Expressen började jag själv fundera på om inte dödsstraff kan vara en god lösning. Problemet skulle väl kunna vara att sådant jag tycker borde vara belagt med dödsstraff inte riktigt överensstämmer med gängse uppfattning ens bland dödsstraffsanhängarna.

Och det är när man blir så arg och hämndlysten det är bra att det finns ett rättssamhälle som bromsar och sätter stopp, som inte tror att världen blir bättre och bättre ju hårdare straff som utdöms. Men jag ansvarar inte för vad som skulle ha hänt om jag kommit på "tonårspojkarna"...

Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

Rymde från rättspsykiatriska avdelningen

En man har enligt DN rymt från rättspsyk i Huddinge. Mannen avtjänar ett straff på rättspsykiatriska avdelningen, och polisen vill inte berätta vad han är dömd för. Men Södertörnspolisen bedömer inte att han är farlig för allmänheten...

Undrar vad han gjorde där då? Rättspsykiatrisk vård brukar ju i och för sig ofta bli påföljden vid fortkörning och snatteri...

Andra bloggar om: , ,

Hört på sta'n - Glassbilen

En pojke i 7-års åldern pratar med sin mamma:

- Mamma, mamma, glassbilen. Skynda dig!
- Nehej du! Vi ska inte ha någon glass. Nu får det vara bra...
- VA?! Men vad ska jag äta till efterrätt då?
- Du får väl ta ett äpple. Man kan inte äta glass varje dag, då blir man tjock.
- Men mamma... Jag VILL bli tjock!


Tydlighet är en dygd

Jag har precis upptäckt att telefonsäljare och telefonförsäljare inte är samma sak. En telefonsäljare säljer telefoner och en telefonförsäljare säljer saker via telefon, t ex telefoner.

Men nu har det i alla fall ordnat sig för
Maria Steen i Högsby.


Tro inte allt som står i tidningen

Innan jag läste kursen "allmän rättslära" kunde jag åtminstone ha lite glädje av att läsa kvällstidningarna. Det har jag inte längre, inte på samma sätt i alla fall. Nog för att jag förstod att allt jag läste inte var sant, men riktigt hur illa det var, det hade jag inte förstått.

Vi skulle göra ett grupparbete som gick ut på att kritiskt analysera en artikel som behandlade ett rättsfall, vilket som helst, och om vi ville fick vi kontakta den journalist som skrivit den artikel vi valt. Vår grupp valde en artikel om Tumba-målet, och naturligtvis ville vi prata med den journalist som skrivit artikeln. Artikeln "
HD friade männen i Tumbamålet" publicerades i Aftonbladet 2004-05-04 och är skriven av Simone Söderhjelm och Fredrik Rundkvist. Vi fick tag på Fredrik Rundkvist.

- Hej, vi är en grupp studenter som håller på med ett grupparbete i allmän rättslära och vi har valt en av dina artiklar som underlag. Har du tid att svara på några korta frågor?
- Javisst.
-Vad snällt... Jo, vi har valt en artikel om Tumba-målet, den du skrivit efter HD friat männen.
- Eh, Tumba-målet..? Vad är det?
(Några sekunders pinsam tystnad)
- Det var det där fallet i Tumba där en kvinna tagit hem tre män från krogen. Männen påstod att hon haft sex med dem frivilligt men hon säger att hon inte lämnat samtycke.
- Jaha... Jag kommer inte riktigt ihåg...
- Nähä... Kommer du ihåg om du läste domen innan du skrev artikeln?
- Nej, men det är jag säker på att jag inte gjorde. Det brukar jag inte göra.
- Men hur går du tillväga när du skriver dina artiklar då?
- Man klipper och klistrar lite från gamla grejer oftast. Jag brukar inte ha mer än en halvtimme för att skriva en artikel.
- Vet du om Simone Söderhjelm som står som medförfattare till artikeln har läst domen?
- Det har jag ingen aning om faktiskt. Det får du fråga henne om.
- Tack för hjälpen!
- Det var så lite så. Hejdå.
- Hejdå.

I min värld finns det ingen som inte kommer ihåg Tumba-målet. I min värld finns det inte heller någon som klipper och klistrar och publicerar något som sitt eget. Och i min värld lämnar man inte ifrån sig någonting utan att ha en bra källa.

Det värsta är att det är helt uppenbart att detta inte är något som är det minsta unikt för Fredrik Rundkvist, han har varken försökt dölja vad han gjort eller ens tona ned det. I hans värld var det vardagsmat.

Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , ,

Sverigedemokraterna



1. Sten Andersson, Kommunalråd (!) i Malmö, [email protected]
2. Roger Hedlund, Ordförande i valberedningen, [email protected]
3. Margareta Sandström, Ledamot i partistyrelsen, [email protected]
4. Arnold Boström, Partikassör, [email protected]
5. Jimmie Åkesson, Partiledare, [email protected]

Ovanstående uppgifter och fotografier är hämtade från Sverigedemokraternas hemsida.

Ja, vad ska man säga..?

Partikassören Arnold Boström vill inte ha in andra kulturer i Sverige eftersom det inte blir samma gemenskap då. Motiveringen är att "icke-svenskar" har en kultur som gör att man måste vara fräck. Det pladdras på om värderingar och den f.d. polisen Martin Hedgren anser att vi ska ha dödsstraff i Sverige.

Partiet vill värna Sverige, svenskarna och de svenska traditionerna och enligt Margareta Sandström kan detta vara språk, historia och den svenska mentaliteten.

Roger Hedlund å sin sida uppskattar den svenska traditionen midsommarafton och anser att det är svenskt och trevligt om man kan prata om vad man ska grilla och när man ska åka till sommarstugan och så... Helt apropå värderingar så är Roger Hedlund dömd för misshandel, stöld, olovlig körning & häleri. Han är också nämndeman, och när det gäller sverigedemokraternas nämndemän är han inte ensam om att ha dömts för brott. Detta öde delar han med 15 andra Sd-nämndemän.

Det anses inte lämpligt att en nämndeman dömts till hårdare straff än böter, men det finns inte heller någon skyldighet att berätta om sin brottsliga bana.

Jag får faktiskt ingen som helst svensk, gemytlig gemenskapskänsla med de här människorna. Och inte delar jag deras värderingar heller.


Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

Störande inslag i vardagen

I dagens Aftonbladet ställs frågorna "Vad stör du dig på?" och "Vilket irriterande moment borde vara borta innan 2007 är slut?". Men det är väl ändå ganska självklart!

På A svarar vi Alliansen och på B tror vi att det är Göran Hägglund....

Men det var väl inte så dom menade, kvällstidningarna menar ju aldrig allvar.

Andra bloggar om: ,

Världsartist i våldtäktsmål

Hm, braskande rubriker igår. Aftonbladet gjorde dessutom misstaget att ett kort tag på förmiddagen publicera en bild utan maskering... Jag har aldrig sett människan i hela mitt liv. Tror jag. Och idag ondgör sig Aftonbladet över att han flashar en ficklampa mot dem...

Det är för mycket sensationsjournalistik och för lite fakta enligt min mening. Men det är klart, rättegången hölls ju inom lyckta dörrar och då måste man ju hitta något annat än själva sakfrågan att skriva om. Det enda intressanta i artikeln var att världsartisten frågat domaren om det inte rådde sekretess under rättegången och får veta att den är öppen tills stämningsansökan är uppläst. Trodde världsartisten att det skulle vara sekretess för att skydda honom?

Världsartisten står enligt Expressen dessutom åtalad för övergrepp i rättssak.

Men det är en sak som inte framkommer riktigt lika tydligt av alla sensationslystna artiklar. Han är faktiskt inte dömd än.

Andra bloggar om: ,

SMS-biljett

SMS-biljetten gör att man allvarligt börjar undra vad det är för fel på SL... Och vem har kommit på denna i grunden goda, men ack så icke-fungerande idé..? Det är tydligen lätt att fuska fick jag reda på i Stockholm CITY idag. I artikeln kan man läsa följande:

"I sms:et som man visar upp i spärren eller på bussen finns en kontrollkod och en uppgift om giltighetstid. Enligt uppgifter till City kan man med några enkla knapptryck fuska med sms-biljetterna.
På SL medger man att det kan vara svårt för en spärrvakt eller busschaufför att kontrollera siffrorna."

Jag kan meddela att det struntar åtminstone busschaufförerna i, att "det kan vara svårt" att kontrollera siffrorna. Och SL verkar strunta fullständigt i att busschaufförerna struntar i om de inte kan skilja på en riktig SMS-biljett och en fusk-SMS-biljett och vill slänga av kunderna för säkerhets skull. Intet nytt under solen alltså... Följande mail skickade jag till SL för en vecka sedan:

Kopia av ditt brev till SL

Linje/Trafikslag: 1
Datum: 2007-01-29
Tid: 20:30
Plats/hållplats: hötorget
Riktning mot: gärdet
Jag vill berätta: Vi var två personer som betalat biljetten med SMS och busschauffören var riktigt otrevlig. Han gapade och skrek och påstod att han inte kunde acceptera biljetterna eftersom kontrollnumret inte stämde. Då jag frågade om han kände igen numret biljetterna kom ifrån blev han ännu mer hysterisk och skulle slänga oss av bussen och hotade med att ringa vakterna om vi inte gick av. Jag sa att han gärna fick göra det för min del eftersom jag inte hade något att dölja. Han körde sedan iväg med en rivstart och hela resan var agressiv och ryckig tills han slutligen nästan fastnade borta på sandhamnsgatan. Inte för att busschaufförerna brukar vara übertrevliga, men någonstans måste det väl ändå finnas en gräns. En tjej som satt på bussen sa att jag inte skulle bry mig för att han brukar vara så där och att han är sjuk... Kanske dags för lite vård?
Den "ogiltiga" SMS-biljetten, som jag på något vis fuskat till mig, såg ut som följer: 257-2022L8200A29J4e003049 AB SL Enkelbiljett HELT PRIS. Giltig till 2007-01-29 kl. 21:37. Pris: 26 kr (inkl. 6% moms)
Du vill ha svar på ditt brev.

Jag missade visst att skriva att busschauffören dessutom slet min telefon ur händerna på mig och bläddrade fram och tillbaka...

Hur som helst, eftersom jag skickade mailet för en vecka sedan finns det två alternativ:

1. SL får så många klagomål att det kan ta månader, ja t.o.m. år att få svar, eller
2. SL får så många klagåmål att de inte orkar bry sig längre.

Och för er som inte vet så är avsändaren "ej_svar_sl.se" inte en no_reply-adress utan det är SL:s sätt att säga:

Oavsett om du vill ha svar på ditt brev så bryr vi oss inte om det, ta bilen istället!

Detta inlägg är pingat på Intressant.se
Andra bloggar om: , ,

Telefonförsäljare

Telefonförsäljare är inte roliga... De ringer aldrig vid rätt tillfälle heller. Läste i Aftonbladet idag att Maria blivit lurad av telefonförsäljare och nu var tvungen att betala två abonnemang. Telefonförsäljaren hade nämligen lovat att hon kunde avsluta sitt befintliga abonnemang, något som inte alls var möjligt under bindningstiden. Och på Telenors kundtjänst sade de att de inte kunde göra något åt saken... Lite märkligt uttryckt i och för sig.

För det första finns det regler om vad som gäller vid telefonförsäljning i Distans- och hemförsäljningslag (2005:59).

Bl a är näringsidkaren skyldig att upplysa om ångerrätten och missar han detta blir ångerrätten för konsumenten 1 år istället för två veckor (7 § 2 st 1 p och 11 § Distans- och hemförsäljningslag). Innan avtalets ingående skall information om bl a varans pris, huvudsakliga egenskaper, ångerrätt m.m. lämnas. Informationen skall ges klart och begripligt, vilket torde innebära att man skulle tolka otydlig information till konsumentens fördel. Det ingångna avtalet skall dessutom bekräftas skriftligen.

Har Maria inte fått någon bekräftelse? Låter märkligt... Har hon fått en bekräftelse men inte märkt/inte brytt sig om att överenskommelsen om det andra abonnemanget inte fanns med? Mer troligt faktiskt...

Om all konsumentskyddande lagstiftning även skulle innehålla paragrafer till skydd för de som inte orkar läsa avtalen skulle det vara orimligt.

Men jag gillar inte heller telefonförsäljare. Det är därför jag har anmält mitt nummer till NIX.

Andra bloggar om: ,

Dålig ursäkt, Werme!

Nu hävdar Werme i Aftonbladet att Ylva Wessman, den politiker vars rättigheter Werme ansåg sig ha rätt att kränka, har fel när hon säger att hon tror att han aldrig skulle ha gjort så mot ett manligt kommunalråd eller någon i samma ålder. Enligt Werme själv anser han nämligen att det är viktigt att alla människor behandlas lika. Han är också av den uppfattningen att bakgrunden till dispyten var att Ylva Wessman tog upp hans lön i ett sammanhang som han anser fick det att framstå att han är mer intresserad av sin lön än social problematik.

Jahaaaaaaaa, ja men då så! Varför sa han inte det tidigare? Det är ju precis det som likabehandlingsprincipen går ut på. Likabehandlingsprincipen innebär att man handgripligen får tysta någon som får en att framstå lika dum som man är. Alldeles riktigt, Staffan!

AVGÅ GUBBDJÄVEL!

Andra bloggar om:

Staffan Werme

Nu vet jag mer om Staffan Werme, jag har bland annat surfat in på hans blogg. Jag tror att det finns en anledning att han valde att blogga på blogger.com... Det låter ju faktiskt mycket häftigare med "Industry: Government" och "Occupation: Vice Mayor" än att man är kommunstyrelsens ordförande i Örebro. Lite mer "Men in black" liksom...

På bloggen får man också lära sig att Staffan Wermes favoritfilm är "Elefantmannen" och att han inte kan stava till Stevie Wonder...

Det som riktigt lockar till skratt är hans beskrivning av hur Socialdemokraterna beter sig när de inte själva kan sätta dagordningen (ur inlägg 31 januari 2007):

"Vad gör man då? Bedriver konstruktiv oppositionspolitik? Tar fram den egna politiken, ideologin de korta och långsiktiga lösningarna utifrån den eventuella politiska bas som kanske fortfarande finns hos det parti vars ideologi egentligen stavas MAKT?

Nej naturligtvis inte. Istället skriver man brev till företagare med lösa påhopp. Det senaste är en annons på samma tema i Nerikes Allehanda. Något mer tillbakadragen. Men temat är detsamma."

Nu undrar jag naturligtvis om det är så att Staffan Werme anser att hans egen metod är bättre? Istället för att skriva brev med lösa påhopp kan man ju faktiskt platta till sina motståndare rent fysiskt istället för att på så sätt hindra dem från att utöva sina rättigheter...

Vid vidare googling upptäckte jag till min fasa att Staffan Werme är jurist i botten. Han måste ha missat kurserna i Statsrätt, Straffrätt och Folkrätt. Plus att han saknar folkvett.

Det räcker inte att be om ursäkt när man begår så grova övergrepp på rättssamhället: AVGÅ GUBBDJÄVEL!

Andra bloggar om:

Övergrepp på demokratin

Vid ett sammanträde i Örebro släpade kommunstyrelsens ordförande en ung kvinnlig vänsterpartist över golvet för att han inte gillade det hon sade...

Folkpartiets Staffan Werme tycker således att det är acceptabelt med hot och våld i den politiska debatten, åtminstone så länge det tjänar hans egna syften. Det här är faktiskt ett allvarligt övergrepp på demokratin men inte bara det. Det här handlar också om att han med största sannolikhet inte skulle ha betett sig på det här viset mot en man, det handlar om att han anser att han som man står över kvinnan, som skall lyda...

Jag har bara en sak att säga dig Staffan Werme: AVGÅ, GUBBDJÄVEL!

Andra bloggar om:

Internationella gift-dig-med-en-flykting dagen

Dansk folkeparti... Vad ska man säga..? Nu anser de att svenskar inte ska få bosätta sig hur som helst i Danmark om de har utländsk härkomst och vill därför att de nordiska reglerna om fri bosättning slopas. Bakgrunden är att det väntas komma så många flyktingar från Irak de närmaste åren att den svenska ekonomin kommer att kollapsa, och då kommer folk (läs: icke-nordiska invandrare) att flytta till Danmark för att utnyttja systemet där. Men varför stanna vid det? Alltså om dom kommer från Irak så är de väl muslimer? D.v.s terrorister... Och då kommer dom ju att invadera hela Danmark och införa Sharia-lagar där, det vet väl varenda människa? Men för oss i Sverige är det ju bättre om USA så småningom invaderar Danmark och inte vårat vackra, avlånga land så jag uppmanar nu alla att gifta sig med en flykting och flytta till Danmark, innan Sveriges ekonomi går under och vi blir en amerikansk delstat.

Fast jag kommer i och för sig ihåg en inte alltför avlägsen, fluffig alkoholrödflammig statsminister som verkade tro att Sverige skulle bli det nya Warszawa.

Undrar förresten om Dansk folkeparti vet om att Danmark är med i EU och vilka regler som gäller för medlemsländer?

In varietate concordia...

Virtuell ambassad

Läste i SvD att Sverige blir först med att öppna en ambassad i second life. Chefen för Svenska Institutet, Olle Wästberg, har kommit på idén att han ska kalla sig för Olle Ivory och sitta och chatta med folk och på så vis nå "unga välutbildade till en låg kontaktkostnad". Hm, känns detta som ett seriöst projekt? Jag tror att det hade känts OK om Olle Wästberg hade velat göra ett seriöst projekt av det hela men som läget är nu verkar Olle tro att hans arbete är en lekstuga.

Dear Mr Ivory: Robert passar inte i alla rum även om möjligheten finns att ta med honom dit. Robert passar definitivt bäst på fritiden på grund av sin låga trovärdighet och vill man ta med honom in i sovrummet bör man hålla det för sig själv.

Men det är ju bara min egen subjektiva uppfattning.

Undantaget av Christian Jungersen

§ § § § §          (5/5)

På Dansk center för information om folkmord i Köpenhamn arbetar fyra kvinnor, Camilla, Anne-Lise, Malene och Iben. Iben får en dag ett anonymt hotbrev på engelska och stämningen blir allt sämre på det lilla kontoret. Vem har skrivit brevet? Malene och Iben misstänker Anne-Lise, men kommer brevet kanske från krigsförbrytaren Mirko Zigic ? Konflikterna mellan arbetskamraterna gör att Iben och Malene svetsas ihop än mer medan de känner att de människor de litade på och kände förändras.

Boken är skriven så att berättelsen hela tiden förs framåt av någon av de fyra kvinnorna, ibland berättas samma sak av två olika kvinnor. Undantaget är en psykologisk thriller, spänningen byggs upp succesivt och det är omöjligt att lägga boken ifrån sig..

Detta är den absolut bästa bok jag läst på länge, och det vill inte säga lite.

LÄS!

ISBN: 9100107107

Jag kommer inte att glömma!

Jag har aldrig varit en "list-person", varken ur komma-ihåg-syfte eller det-här-gillar-jag-mest-syfte. Men jag känner att jag sakta håller på att förändras och det vill jag naturligtvis passa på att tacka den sittande regeringen för. I mitt lilla förvirrade juristhuvud får tyvärr inte all överflödsinformation plats utan jag sorterar med jämna mellanrum ut sådant som min hjärna tycker är överflödigt, idiotiskt och/eller irrelevant. Och eftersom det mesta Reinfeldt & Co. tar sig för går att stoppa in i den kategorin kom jag på att jag måste göra en lista. Allt som görs och sägs, tycks och försämras, ljugs om och filas på... Allt detta kommer att hamna på min kom-ihåg-lista och publiceras lagom till nästa val. Så att ingen annan heller glömmer.

Min lista har fått mig att fundera på om det finns någon gräns för hur långt ett blogg-inlägg får vara... Jag menar FYRA år...