iPod

Din iPod kan döda dig! I alla fall om du träffas av blixten... Ojdå, bäst man aktar sig. Jag menar den risken måste ju vara JÄTTESTOR!

Händer det verkligen ingenting intressant i världen? Eftersom Expressen uppenbarligen tyckte att detta var viktigt att varna för...

Andra bloggar om: ,


Uppdatering: Nu får Expressen skärpa sig och gå ut med en ordentlig varning, det här är ju faktiskt allvarligt! När man gör saker, då kan man träffas av blixten och dö!!!

Sexa med Harry Potter?

Daniel Radcliffe får ragg för att han är kändis och det har han inga problem med. Däremot uppskattar han inte att bli kallad Harry Potter i sängen.

Att det finns sexuellt snedvridna människor är väl ingen större hemlighet men seriöst, bara tanken på att ligga med Daniel Radcliffe får det att krypa i kroppen på mig (och det är inte i DEN delen). Att dessutom kalla honom Harry Potter i sängen måste ju vara jämförbart med att bli upphetsad av att kolla på Bananer i pyjamas. Snacka om sjukt...

Andra bloggar om:

EU-moppar och deras förare

Ja, olyckor händer och det är tragiskt. Och det är självklart att man ska lära sig trafikvett om man ska köra omkring på en EU-moppe, man ska ha hjälm, man ska vara nykter och man ska köra otrimmat. Dödsolyckor med mopeder blir allt vanligare.

Allvarligt, med tanke på hur mycket försäljningen har ökat vore det väl underligt om det inte blev fler olyckor också..? Antalet nyregade moppar har fyrdubblats på fem år...

NTF:s ordförande Björn Erikssons förslag är att höja åldern från 15 till 16 år. 85 % av alla olyckor sker enligt honom nämligen av de som är under 16 år... Smart tänkt! Jag tror att det är möjligt att en större del av olyckorna då kommer att ske med inblandning av förare som är under 17 år, men det är ju såklart bara spekulationer. Det är väl snarare ovanan i sig att behöva väja för bildörrar som flyger upp och biltrafikanter som fullständigt skiter i allt vad trafikregler heter som gör att det sker fler olyckor med de yngsta förarna!

Men saken är den att det verkar vara väldigt lätt att skylla på en 15-åring på en moppe... Borde man inte prova att utbilda bilförare i trafikvett när man ändå är igång? Till exempel att först kontrollera att det inte kommer någon innan bildörren slängs på vid gavel... Och står det verkligen i trafikförordningen att störst går först? För det kan man i alla fall tro ibland, det är inte alltid lätt att inte sitta i en stadsjeep!


Andra bloggar om:
, , ,

Tingsnotarie

Jag har fått mitt första jobb som nybakad jurist och är såklart glad. Jag ska de närmsta två åren tjänstgöra som tingsnotarie, men jag har däremot inga som helst ambitioner att blogga om det. Tingsnotarien från obygden var en suverän blogg och det skulle ändå bara bli fel och taffligt att försöka få ihop något roligt och kvickt efter det, så jag låter bli.

Men eftersom jag är en ordentlig kvinna så gick jag idag in på Juseks hemsida för att uppdatera mina uppgifter. Anmälde att jag fått jobb så att jag inte ska vara studerandemedlem längre. Jag surfade såklart runt lite och fick bl.a. reda på att Jusek inom Sveriges Domstolar är uppdelat i två sektioner, dels domstolssektionen och dels notariesektionen. Den informationen stod att finna i dokumentet domstollar.pdf.

Domstollar?! Hahaha, det kommer säkert att bli riktigt roligt att jobba som tingsnotarie.


Andra bloggar om: ,